Ako Správne Vybrať Perfektný Záhradný Domček Pre Deti či Dospelých?

Záhradný domček je skvelou investíciou do detských hier, rozvíjania kreativity, koníčkov a času stráveného vonku. Aby ste vybrali ten správny drevený domček či záhradnú chatku pre dospelých alebo deti, je dôležité zvážiť niekoľko faktorov.

Bezpečnosť, kvalita a nezávadnosť použitých materiálov

Keď vyberáte detský drevený domček, môžete brať do úvahy aj klasické plastové domčeky. Tie majú výhodu, že sú často lacnejšie oproti tým dreveným. Ich veľkou nevýhodou je fakt, že sú veľmi neekologické a nešetrné k životnému prostrediu.

Navyše nikdy neviete, aká kvalita plastov bola použitá pri výrobe plastového domčeka a či sa plast príliš nebude prehrievať počas slnečných letných dní, a tak hrozí, že Vaše dieťa by mohlo zbytočne vdychovať nebezpečné látky.

Toto nemusíte riešiť pri záhradných domčekoch z dreva. Preto vznikla aj naša firma, aby sme ponúkli zákazníkom, ktorí hľadajú zdravšiuekologickejšiu alternatívu zábavy pre svoje deti.

My vyrábame domčeky zo smrekového dreva. Drevený domček má tú výhodu, že krásne vonia drevom. Aj preto naše domčeky zvnútra nenatierame, aby si deti či dospelí užili vôňu dreva. Naše domčeky majú ekologický náter iba z vonkajšej strany.

Konštrukcia našich domčekov je navrhnutá tak, aby bola bezpečná a pevná. Drevené domčeky sú veľmi obľúbené pre svoju prirodzenú estetiku a ekologickú hodnotu, no vyžadujú si správnu údržbu.

O vonkajší náter sa treba starať, čím si predĺžite jeho celkovú životnosť, a preto Vám vydrží krásny o mnoho dlhšie ako v prípade plastových domčekov, ktoré rýchlo vyblednú a ich náter sa už nedá obnoviť.

Navyše, ak sa Vám už drevený domček nehodí, môžete ho posunúť niekomu ďalšiemu alebo zmeniť účel jeho využívania.

Veľkosť a umiestnenie domčeka na záhrade

Domček na záhradu by mal byť dostatočne veľký pre Vaše dieťa a jeho priateľov či pre dospelých, ktorí v ňom budú tráviť čas. Bežne dostupné záhradné domčeky pre deti na trhu sú často veľmi malé. Deti si do nich nemôžu umiestniť svoje hračky a všetko, čo potrebujú na hru. Dospelí sa do nich vôbec nedostanú, kvôli nízkej priečke či dverám.

Záhradné domčeky pre deti sa u nás vyrábajú v rôznych veľkostiachštýloch, od malých detských chatiek až po väčšie záhradné chatky, ktoré môžu slúžiť aj pre dospelých.

Pri výbere vhodnej veľkosti si vždy všímajte výšku bočnej steny, ktorá je uvedená v našom cenníku/katalógu a zároveň výšku svojich detí/dospelých, pre ktoré chcete domček kúpiť.

Vždy zvažujte, na ako dlho chcete domček používať (do akého veku) a či ho v budúcnosti, keď deti vyrastú, nechcete potom neskôr použiť na iné účely. Napríklad na skladovanie záhradného náradia či bicyklov.

Do úvahy by ste mali zobrať aj plochu domčeka a Vaše možnosti na záhrade. Koľko máte miesta, kde domček chcete umiestniť? Na ktorej strane chcete mať okná? Nebude plot či stena brániť vstupu svetla do domčeka? Podľa týchto faktorov, si potom môžete vybrať správnu veľkosť a typ domčeka. Celý katalóg aj typmi a cenami si môžete stiahnuť tu.

Dizajn a funkčnosť

Deti ocenia domček s kreatívnym dizajnom. Malým princeznám či princom sa budú páčiť zámkové domčeky. Dobrodružnejším typom sa zase môžu viac páčiť, štandardné typy domčekov so šmýkačkou, hojdačkou alebo dokonca aj pieskoviskom. Ak chcete domček na mieru, požiadajte o cenovú ponuku na tomto odkaze.

Detský domček by mal byť prispôsobený potrebám Vášho dieťaťa, aby sa mohol stať priestorom na rozvoj jeho fantázie. Ak zvažujete drevených domček pre dospelých, pozrite sa na potreby tých, čo ho budú využívať.

Mnohé deti oceňujú, keď domčeky majú aj otvárateľné okná. V našej ponuke, okrem tradičných neotvárateľných okien s drevenou mriežkou bez skla, ponúkame aj verziu otvárateľných okien so sklom či okeníc alebo ich kombináciu. Článok s prehľadom typov okien si môžete prečítať tu.

Výber typu okien záleží na Vás. Dokážete deťom dôverovať a zvolíte okná so sklom alebo máte strach o ich bezpečnosť a zvolíte variantu s drevenou mriežkou či okenicami? U väčších domčekoch pre dospelých, často robíme okenice aj otvárateľné okná, ktoré udržiavajú viac tepla v chladnejších dňoch.

Pri väčších veľkostiach typov domčekov, môžete tiež zvážiť možnosť podkrovia, v ktorom môžu deti či dospelí prespať.

Z hľadiska funkčnosti môžete zvážiť, či si rovno nenecháte naceniť zateplený záhradný domček, ktorý využijete aj počas chladnejších jesenných či jarných dní.

Personalizácia a doplnky

Domčeky pre deti môžu byť prispôsobené farbami, dekoráciami aj vnútorným vybavením. Záhradná chatka tak môže získať osobitý charakter a byť miestom, kde deti i dospelí trávia celé hodiny. Deti určite ocenia, ak sa budú môcť podieľať na výbere farby i vnútorného vybavenia.

Na záver zvážte, ako bude záhradný domček pre deti slúžiť v dlhodobom horizonte. Niektoré drevené záhradné chatky môžu poslúžiť aj dospelým, čo ich robí skvelou investíciou do budúcnosti. Môžete ich tak využiť na rozvíjanie svojich kreatívnych koníčkov, na oddych a relax.

Pri výbere vždy myslite na bezpečnosť, kvalitu, veľkosť a účel, ktorý má drevený domček alebo záhradná chatka poskytnúť. Celý prehľad typov, farieb i veľkostí našich záhradných domčekov aj s cenami nájdete v katalógu priamo tu.

Jana Portugall
Som mama troch výnimočných detí. Dlhé roky som pracovala na nákupe a logistike, neskôr riadila ľudí až jedného dňa si založila vlastnú živnosť. Spolu s ocinom a jeho kamarátom pre Vás vyrábame krásne jedinečné, drevené a kvalitné záhradné domčeky pre deti. Viac informácií získate v cenníku priamo tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.